Voorwaarden Behang werkzaamheden


 • U zorgt voor voldoende behang en lijm, zodat ik mijn werkzaamheden kan verrichten volgens offerte.
 • Is er te weinig behang en moet ik op een ander moment terug komen om je muur af te maken, dan worden hier extra kosten voor gefactureerd, twijfel je? Ik reken graag voor je uit hoeveel rollen je nodig hebt.
 • Arte behang plak ik alleen maar met de lijm van Arte zelf, heb je twijfels welke lijm je moet aanschaffen, hierin geef ik je graag advies.
 • U dient er voor te zorgen dat de muren schoon, glad en stof- en vetvrij zijn. Hoe gladder de muur hoe mooier het resultaat.
 • Losgelaten stucwerk, gaatjes en scheuren dienen vooraf gerepareerd of opgevuld te worden. Grote gaten soms twee a drie keer bijsmeren. De plamuur daarna schuren en, als de muur helemaal glad is, stofvrij maken.
 • Haken en spijkers die na het behangen weer gebruikt gaan worden, kunnen blijven zitten.
 • Ik adviseer u nieuwe muren (ook nieuw gestuct) voor te behandelen met een voorstrijkmiddel om te voorkomen dat de lijm te snel in de muur trekt, waardoor het behangkan loslaten. Op niet voorgestreken muren geef ik geen garantie.
 • Arte behang plak ik alleen op voorgestreken of geschilderde muren, dit om blazen te voorkomen en alleen met de lijm van arte zelf.
 • Stopcontacten, losse kabels en elektriciteitssnoeren van te voren verwijderen waar mogelijk.
 • Ik heb ruimte nodig zodat ik goed met mijn trap bij de muur kan, meubels, kasten, bankstellen, hanglampen etc. dienen aan de kant gezet te zijn, of omhoog gebonden, zodat er voldoende werkruimte is. Dit doe ik niet zelf.
 • Heeft u donker behang gekozen, dan is er altijd kans dat de witte ondergrond zichtbaar wordt. ieder behang krimpt namlijk een klein beetje en dan lijken de kopse kanten van het behang een naadje. bij twijfel graag even contact opnemen, dan kan ik hierin advies geven.
 • De te behangen ruimte NIET verwarmen, maar zo koel mogelijk houden.
 • Ik adviseer ramen en deuren gesloten te houden gedurende een dag nadat het behang is aangebracht, ter voorkoming van krimp in het behang door tocht.

Nazorg
Gedurende twee maanden nadat de werkzaamheden zijn verricht, zal ik eventuele blaasjes of losse randen in/van het behang repareren onder garantie, zonder dat daarvoor kosten verschuldigd zijn. Dit kan altijd gebeuren, dat er een randje loslaat of dat er lucht onder het behang komt. Ik kom dit voor je oplossen.


Annulerings voorwaarden

Na akkoord op de offerte is onze afspraak definitief, deze kan tot 72 uur van te voren gewijzigd worden, hierna worden er kosten berekend.


Te weinig materiaal

Mocht ik op locatie verschijnen en er is te weinig behang, verkeerd behang, lijm of een andere omstandigheid waardoor ik niet van start kan of mijn werk niet kan voltooien wordt het volledige factuur bedrag verrekend. Terug komen ivm te weinig materiaal is tegen extra uurkosten a €45 euro per uur.


Check altijd de rollen zodra ze binnenkomen. Check of het batchnummer hetzelfde is en of het juiste behang geleverd is en of de rollen onbeschadigd zijn.

Een klein deukje in de rand geeft over 10 meter steeds een put in je behang.


Aansprakelijkheid

Mijn aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag waarop een verzekering aanspraak geeft, dan wel tot twee maal het factuurbedrag.

Schade aan uw bezittingen doordat ze in de weg staan en ik mijn werk hierdoor niet goed kan uitvoeren zijn voor kosten van de klant.